Lia Virkus, köögitoimetaja
Lõpuks on see käes – aasta kõige oodatum kuu. Et seda aga mitte maha magada annab Eesti Naise toimetus soovitusi, kuhu minna ja mida ette võtta.
Lia Virkus, köögitoimetaja: Mõnus maitseelamus Pärnust
Suvepealinna Pärnusse puhkama minnes tasuks endale lubada üks kaunis ja maitsev pärastlõuna-õhtusöök kohvik-restoran “Hea maa” suveterrassil, vihmase ilma korral ka siseruumides. Ütlemata mõnusa menüüga ja suurepärase teenindusega söögikoht Pärnus vanalinnas, raekoja hoovis. Puhtale toidule ja maitsetele orienteeritud restorani köögis toimetab peakokana Virkko Vendla.
Mida kindlasti proovida tasuks? Suupistevalikut kahele, mis sisaldab poppurriid peakoka kõige parematest paladest (ka pildil), enamus eestimaise päritoluga. Talleliha maitseb hõrgult ja lõpetuseks üks Tiramisu lillepotis. Endale meelepärast kõhutäidet leiab igaüks. Eestimaised Tori Jõesuu Siidritalu naturaalsed õunasiidrid on väärt kaaslased nende roogade kõrvale!
Aita Kivi, peatoimetaja: Veeda juuli kodumaad avastades!
Üllatus-üllatus – aga ikka veel leidub eestimaalasi, kes pole kordagi käinud Hiiumaal või Saaremaal, rääkimata väiksematest saartest nagu Kihnu, Ruhnu, Vormsi, Prangli, Naissaar, Aegna… Kui oled kohalike ööbimispaikade broneerimisega hiljaks jäänud, siis võta kaasa telk – telkimiskohti peaks saartel jaguma. Ehedus, looduse võimas vägi, puhtad marja- ja seenemetsad ning päevitamis- ja ujumisvõimalus on aga tagatud ka paljude sisemaa järvede-jõgede kallastel. Millal sa näiteks viimati sõitsid piki Peipsi järve äärseid ridakülasid, nautides nii Mustveest algavate eestipäraste kui Kallastelt lõuna poole kulgevate vanausuliste külatänavate lummust?
Reedest pühapäevani