Siit ja sealt

Eesti magusameistrid

Esimesed magusavabrikud alustasid 1900ndate alguses, järgmine laine saabus pärast aastat 1918, kui kuulutati välja Eesti Vabariik. Noor riik vajas kõike ja ettevõtlikud kodanikud avasid ridamisi ärisid ning asusid kes mida ka tootma.

Loe edasi »
magusaetiketid

Mekime ja maiustame

Sadakond aastat tagasi oli Pärnus mitmeid toidukohti, kus keha kinnitada. Oli söögitubasid, kõrtse ja peenemaid restoranegi. Aga kuhu minna kui kõht täis aga isu millegi erilise järgi?

Loe edasi »
Hea Maa fondant

Veganmenüü kohvik-restoranis Hea Maa

Traditsiooniline Eesti toit on juba ammusest ajast olnud kartul, liha ja kala, kuid see traditsioon on viimasel kümnendil hakanud mõranema, sest üha enam inimesi on leidnud enda jaoks veganluse. Mis on veganlus? Miks üldse hakatakse veganiks? Ja lõpeks, mida veganid õigupoolest söövad?

Loe edasi »
Hea restoran Hea Maa – Ise tehtud, hästi tehtud blogi

Suvine Pärnu. Hea restoran Hea Maa

TUULI MATHISEN, blogi “Ise tehtud. Hästi tehtud”
Pärnu on saanud juba mõnda aega väärikalt oma suvepealinna tiitlit kanda ja nüüd, juulikuus, on linn üsna rahvarohke. Nädalavahetusel lõuna ajal sööma minnes pead arvestama sellega, et vabu kohti kipub nappima, eriti kui on ilus ilm ja kui istuda on võimalik ka terrassil. Nagu ikka südasuvisel ajal Pärnus tavaks on saanud. Hea uudis on aga see, et erinevate vahvate söögikohtade valik on igal aastal laienenud ning kindlasti tasub sel suvel üles otsida Pärnu kesklinnas ajaloolises Raehoovis asuv restoran Hea Maa

Loe edasi »