Pärnu söögikoht - kohvik-restoran Hea Maa
Hea Maa

Hea Maa

Kohvik-restoran Pärnu ajaloolise raekoja hoovis

Toidukoht kesk Pärnu söögikohti

Kui vanasti, no nii mõnikümmend aastat tagasi, Pärnu suvitajal keset päeva kõht tühjaks läks, siis küsis ta esimese vastutuleva inimese käest umbes nõnda: „Vabandust, oskate Te öelda, kus asuvad siin kõige lähemad söögikohad? Mul on kõht väga tühi.“ Ja talle vastati ilmselt nii: „Lähim söökla on Kalevi tänaval. Aga samuti on läheduses veel teinegi toidukoht, kus kenasti ja kiirelt keha kinnitada saab ning see on kohe teisel pool silda. Atlantika söökla, näete seal.“ Pruunis pressitud ülikonnas härrasmees viipas portfellist vaba käega küsijale õiges suunas. „Aga kui Te soovite kergemat einet, siis on meil siin mitmeid kohvikuid, püstijalabaare ja einelaudu,“ jutustas kohalik kiirustamata. „Mina ise eelistan siit mõned kilomeetrid Riia poole asuvas Männi grillkohvikus kana söömas käia. Ja restorane on Pärnus samuti mitmeid, kus tantsida ja valge lina pealt süüa saab.“ 

Tundus, et siis oli asi selgem. Nimi kandis endas sisu ja menüüd. Sööklas sai enda ettekantud kandikult kiirelt kõhu tummise hakklihakastme ja mannavahuga täis. Restorani eritunnuseks oli aga valge lina, kikilipsustatud triiksärgiga kelnerid, Kiievi kotlett ning peenemat sorti kuldse triibuga lauanõud. Kohvik oli midagi nende kahe vahepealset: veidi õdusam kui söökla, samas veidi lihtsam, kui restoran, aga koogivalik, hõljuv kohviaroom ja jäätisekokteil oli säärase söögikoha menüüs kindlasti olemas. Kõik oli selge. Teati, kuhu mindi või vähemalt, kuhu minna taheti. Nüüd mitte. Nüüd küstiakse pruuni ülikonnaga härrasmehe asemel googli käest aga tema ei vaata küsijale otsa ega loe silmis või riietusest, et kuhu soovitakse või kuhu küsija tuju sobitub vaid lihtsalt pakub puusalt üldsõnaliselt: parimad toidukohad, Pärnu söögikohad. Sest ta ei tea, kas me tahame valget lina, kohviaroomi või kiiret kõhutäit. Mees pruunis oli targem.

Jaga postitust:

Share on facebook
Share on print
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin