Siit ja sealt

Söögikohad toidukohad Pärnus, Restoran Hea Maa, White Guide 2020

Soomaa maitsed Pärnu kesklinnas – White Guide 2020

Soomaa on eriline paik Eestis, kus nelja aastaaja asemel on viis. Viies on kevadine tulvavee aeg, kus madalamad kohad jäävad vee alla ning kõige praktilisem liikumisvahend on väike paat. Muidugi on selle maa viljade maitse eriline. Pärnusse, restorani Hea Maa jõuavad need viljad Soomaal elava peakokast omaniku Virkko Vendla autos. Väikese resto uksest sisse vaadates maalähedust märgata ei ole, pigem on miljöö vintage-pidulik. Ka road on veidi koketeerivalt taldrikule pandud, kuid tegemist on ikka puhaste maitsetega ausa maatoiduga.

Loe edasi »
Hea Maa kohvik-restoran Pärnus interjöör. White Guide

From the White Guide Baltic 2018-2019: Hea Maa

The first step inside the restaurant does not reveal the rurality of the place. Rather, the milieu is vintage formal. Not even the small menu betrays the distinctiveness of Hea Maa, which becomes clear only when you have a chance to talk to the chef-patron. He can tell interesting stories about every base material used. Some are hand-grown and handpicked. But there is not much time for these talks, as the chef’s place is in the kitchen. Hea Maa is quite a small enterprise. It manages with few employees and is in the exact same mood as the chef. Outside of summer season, the restaurant does not see many visitors, so feel free to strike up a conversation with the chef…

Loe edasi »
Kohvik-restoran Hea Maa - mõnus maitseelamus Pärnus

VÕTA SUVEST MAKSIMUM: Eesti Naise toimetuse soovitused ja nipid, et juuli raisku ei läheks

Suvepealinna Pärnusse puhkama minnes tasuks endale lubada üks kaunis ja maitsev pärastlõuna-õhtusöök kohvik-restoran “Hea maa” suveterrassil, vihmase ilma korral ka siseruumides. Ütlemata mõnusa menüüga ja suurepärase teenindusega söögikoht Pärnus vanalinnas, raekoja hoovis. Puhtale toidule ja maitsetele orienteeritud restorani köögis toimetab peakokana Virkko Vendla.

Mida kindlasti proovida tasuks?

Loe edasi »
Toidublogi 1

Eesti magusameistrid

Esimesed magusavabrikud alustasid 1900ndate alguses, järgmine laine saabus pärast aastat 1918, kui kuulutati välja Eesti Vabariik. Noor riik vajas kõike ja ettevõtlikud kodanikud avasid ridamisi ärisid ning asusid kes mida ka tootma.

Loe edasi »
Pärnu maiasmokad ehk preili Ponks ja papa Snaps maiustamas

Mekime ja maiustame

Sadakond aastat tagasi oli Pärnus mitmeid toidukohti, kus keha kinnitada. Oli söögitubasid, kõrtse ja peenemaid restoranegi. Aga kuhu minna kui kõht täis aga isu millegi erilise järgi?

Loe edasi »
Kohvik-restoran Hea Maa fondant vegan menüü

Vegan menüü kohvik-restoranis Hea Maa

Traditsiooniline Eesti toit on juba ammusest ajast olnud kartul, liha ja kala, kuid see traditsioon on viimasel kümnendil hakanud mõranema, sest üha enam inimesi on leidnud enda jaoks veganluse. Mis on veganlus? Miks üldse hakatakse veganiks? Ja lõpeks, mida veganid õigupoolest söövad?

Loe edasi »
"Kohvik-restoran Hea Maa" terrass. Foto Kristina Herodes

TOIDUKOHA ARVUSTUS: Salajane maakoht suvepealinnas

KRISTINA HERODES, Arteri ajakirjanik

“Hea Maa” Pärnus, Nikolai tänava alguses hellitab külalisi värskete maitsetega. Ka lastepraad viib keele alla, ei mingit viineri-friika lati alt läbi jooksmist! Nikolai tänav on üks suvepealinna Pärnu tuiksooni, mis uhke kaarega ühendab rannarajooni kesklinnaga. Ja sõltuvalt sellest, kas näljane stardib rannast või südalinnast, tundub viimase külje alla jääv Hea Maa vastavalt kas lähedal või kaugel. Või mis kaugetest kohtades Pärnus üldse juttu teha saab! Ongi ehk hea minna rannamelu ja mürgli eest korra pakku, võtta platsi varjulise lehtlaga sarnaneval terrassil ning lasta enesele värsket ja kodumaist head-paremat ette tassida.

Meeleolu on väga tšill – batikmustrilistes roosades kleidikestes ettekandjad oleks kõik otsekui missivõistluse eelvooru läbinud. Ilmselge märk heast maitsest, äge! Ehkki rahvast jagub ka siia, parajalt ära peidetud oaasi. Kõik lauad terrassil on täis, meie saame viimase endale krabada.

Tuleme luurama, mis imetrikke siin köögis kokku mooritakse, et kohalik rahvas seda paika nii kiidab. Kusjuures veel nii, et iga suvaturist ei kuule sest paigast poolt silpigi – nemad saadetakse teada-tuntud hotspot’idesse, ainult sõpradelt saad need kõige ausamad ja mahlasemad vihjed kätte.

Loe edasi »
Hea restoran Hea Maa – Ise tehtud, hästi tehtud blogi

Suvine Pärnu. Hea restoran Hea Maa

TUULI MATHISEN, blogi “Ise tehtud. Hästi tehtud”
Pärnu on saanud juba mõnda aega väärikalt oma suvepealinna tiitlit kanda ja nüüd, juulikuus, on linn üsna rahvarohke. Nädalavahetusel lõuna ajal sööma minnes pead arvestama sellega, et vabu kohti kipub nappima, eriti kui on ilus ilm ja kui istuda on võimalik ka terrassil. Nagu ikka südasuvisel ajal Pärnus tavaks on saanud. Hea uudis on aga see, et erinevate vahvate söögikohtade valik on igal aastal laienenud ning kindlasti tasub sel suvel üles otsida Pärnu kesklinnas ajaloolises Raehoovis asuv restoran Hea Maa

Loe edasi »

Hea Maa kohvik - restoran Pärnus. Toidublogi

Hea Maa kohvik – restoran Pärnus, toidublogi, kutsub lugema ja maistama. 

Head isu!